FIT-LESSEN

Gezond sporten zonder sportschoolapparatuur

Groepslessen voor mensen die onder begeleiding willen trainen. In de Fit-Lessen wordt gewerkt aan de conditie en krachttoename van de houdingsspieren. Door de specifieke begeleiding van de Oefentherapeuten werkt u tevens aan een verbetering van de houding en preventie / vermindering van lichamelijke klachten.

Ook bij lichamelijke klachten is het mogelijk om deel te nemen aan de groepslessen.

 

 

BALANS & ZEKERHEID

Val preventie

Balans en Zekerheid is een valpreventiecusus gegeven door de Oefentherapeuten van Pitom oefentherapie. In de lessen staat het verminderen van valgevaar en verbetering van de kracht en balans centraal. De lessen zijn wetenschappelijk onderbouwd en kunnen bij de zorgverzekering gevonden worden onder het “vallen verleden tijd” programma. Daarnaast zijn onderdelen van het Otago- vlpreventieprogramma opgenomen.

 MOTORISCH SPORTEN

Ontwikkeling van motorische vaardigheden

Motorisch sporten is een groepsles voor kinderen van 6 tot 16 jaar. De lessen zijn gericht op de motorische ontwikkeling van de kinderen.

  • Grove motoriek
  • Fijne motoriek
  • Evenwicht

Zijn onderdelen die op een speelse wijze aan bod komen tijdens de lessen. Door de begeleiding van de Oefentherapeuten wordt er op gepaste wijze omgegaan met eventuele achterstanden in de motoriek of andere klachten.