Houding en beweging

Veel mensen  zijn zich niet bewust van de eigen houding en de bewegingen die zij maken de hele dag door, we doen dit op de automatische piloot. Doordat dit onbewust gebeurd heeft elk persoon zijn eigen manier van bewegen, dit wil niet zeggen dat deze houding en manieren goed zijn voor het lichaam.

Wij zien daarom onder andere veel klachten m.b.t.  nek, rug en schouder klachten en overbelasting van spieren en pezen door verkeerd gebruik.  

Oefentherapie gaat om bewustwording van de eigen lichaamshouding maar ook om bewustwording in relatie met je klacht. Dit doen wij door middel van therapie op maat die gemakkelijk in uw dagelijkse leven is toe te passen is. Tijdens de therapie kijken wij als oefentherapeut niet alleen naar de specifieke klacht maar naar de gehele lichaamshouding. Omdat een klacht in je arm zit hoeft de oorzaak niet in je arm te zitten. De behandeling is zowel preventief als probleem oplossend. Houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.

Deze bewustwording wordt geïntegreerd in het behandelplan dat u dan bij ons komt volgen hierbij staan tips en lichamelijke oefeningen centraal om het beste resultaat te bewerkstelligen.