Taping

Kinesio taping & Medical taping

Wat is Kinesiotaping? Kinesiotaping is een behandelvorm die deze tijd steeds vaker te zien is. Kinesiotaping word ook vaak Medical taping genoemd. Bij het tapen wordt er een speciale tape gebruikt die dezelfde eigenschappen en rekbaarheid heeft als de huid. Deze tape is daarbij ventilerend, huidvriendelijk, vochtbestendig en vele merken hebben een hypoallergene lijmlaag. Door de populariteit van het product zijn er tegenwoordig veel imitatiemerken op de markt. Bij Pitom oefentherapie worden de volgende merken tape gebruikt: CureTape®, Kinesio Taping®, Kinesio® Tex Gold FP en Just Tape It ™.

Keurmerk kinesio taping
Medical Taping Concept

Waar is tapen goed voor?

Een behandeling met tape kan gedaan worden om spieren (spierspanning) te beïnvloeden en gewrichten te ondersteunen. Ook kan de tape ingezet worden voor houdingscorrecties (bijvoorbeeld ter voorkomen van een overstrekking van de knie), hooikoorts, zwelling reductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.

Wanneer kan er geen tape geplaatst worden:

  • Bij huid infecties
  • Bij open wonden
  • Bij een geïrriteerde huid Deze punten zijn van toepassing als het betrekking heeft op het te behandelen gebied.

Bij goede werking van de tape houdt u rekening met de volgende punten:

  • Blaas de tape, als deze nat is geworden, niet droog met een föhn.
  • Indien de tape nat is geworden kunt u deze het best zo droog mogelijk deppen met bijvoorbeeld een handdoek, tissue of een stukje keukenpapier.
  • Indien er onverhoopt toch een allergische reactie op treedt haalt u de tape van de huid af.

Note: Er kan een jeuk of irritatie ontstaan direct na applicatie van de tape, deze dient na 30 minuten weg te trekken. Ook kan de tape gaan irriteren of jeuken als deze nat is geworden (na bijvoorbeeld het douchen), deze irritatie moet ook weer wegtrekken (na ± 30 minuten) als de tape opgedroogd is.

Voor meer informatie over eventuele kosten en de werking voor specifieke klachten kunt u altijd contact op nemen met de praktijk via het contactformulier of het telefoonnummer: 072-5620161.