Mensendieck therapie bij Pitom in Alkmaar

e oefentherapie Mensendieck bij Pitom in Alkmaar staat graag voor u klaar als u lichamelijke klachten ervaart door toedoen van een ongunstige houding of bewegingspatroon. Door u inzicht te geven in uw manier van bewegen of lichamelijke houding, gaat u meer bewust bewegen waardoor klachten worden verminderd of zelfs verdwijnen. Deze houdingsklachten kunnen veroorzaakt worden door het uitvoeren van verkeerde bewegingen door lichamelijke afwijkingen of beperkingen.

Ook arbeidsgerelateerde klachten kunnen veroorzaakt worden door het onbewust aannemen van een verkeerd bewegingspatroon. Daardoor kunnen rugklachten of andere pijnlijke belemmeringen ontstaan. Hierdoor kunt u niet meer pijnvrij bewegen en worden uw dagelijkse werkzaamheden negatief beïnvloed. De Mensendieck therapie van Pitom in Alkmaar helpt u daar graag bij. Samen met u gaan we op zoek naar de oorzaak van uw pijnklachten zodat u deze beter leert begrijpen.

Daardoor bent u zich meer bewust van uw houding en bewegingen waardoor de lichamelijke klachten op den duur afnemen of zelfs verdwijnen. Bij Pitom hebben we een ruime ervaring in het toepassen van paramedische behandelmethoden. Hierbij kunt u denken aan oefentherapie in de vorm van Mensendieck, Kinesio-, medical of Cesar therapie. Ons doel is een op maat gemaakte behandeling waardoor u weer snel pijnvrij kunt bewegen door het aannemen van een gezonde lichaamshouding en bewegingspatroon.

Mensendieck therapie in Alkmaar

Uiteraard zijn de therapeuten van Pitom in Alkmaar aangesloten bij het kwaliteitsregister. U mag van ons dan ook altijd een hoogwaardige en vakkundige therapie verwachten die aangepast is op uw persoonlijke houdingsklachten. Natuurlijk kijken we tijdens de oefentherapie Mensendieck therapie van Pitom in Alkmaar verder dan de pijnklacht alleen. Aan de hand van een persoonlijke analyse verkrijgen we een duidelijk inzicht in uw bewegingspatroon en houding.

Daardoor kunnen we u altijd een op maat gemaakt oefentherapie traject aanbieden. Samen gaan we op zoek naar de eventuele oorzaak van uw klachten en hoe we deze kunnen verbeteren. Uw natuurlijke houding en bewegingen spelen daarbij een grote rol. De oefentherapie Mensendieck therapie van Pitom in Alkmaar zorgt ervoor dat u zich bewust wordt van de oorzaak van uw houdingsklachten of rugklachten.

Daardoor wordt een verantwoord en gezond bewegingspatroon op den duur vanzelfsprekend waardoor uw pijnklachten afnemen of zelfs verdwijnen. Als u pijn ervaart door toedoen van het aannemen van een verkeerde lichaamshouding, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bij Pitom staan we graag voor u klaar als u op zoek bent naar oefentherapie Mensendieck therapie in Alkmaar.