Motorische sporten

Voor kinderen

Sporten en bewegen is voor kinderen een van de belangrijkste bezigheden tijdens de groei. Door de interactie met leeftijdsgenoten en de belasting op het lichaam door het bewegen en sporten wordt de ontwikkeling en groei van het lichaam gestimuleerd.

Maar wat als er een motorische achterstand optreedt. Voor een kind is het dan een stuk moeilijke om mee te komen met de groep. Basisvaardigheden kunnen minder makkelijk uitgevoerd worden. De motoriek van een kind verdelen we op in 3 aspecten:

  • Grove motoriek
  • Fijne motoriek
  • Balans/evenwicht

Tijdens de groei van een kind wil het wel eens gebeuren dat een van deze aspecten achter blijft in ontwikkeling. Hierdoor kunnen handelingen zoals bijvoorbeeld het gooien en vangen van een bal, schrijven of hinkelen en fietsen moeilijk zijn. 

Tijdens de motorische sportlessen wordt er op een speelse wijze in een groep gewerkt aan de verbetering van deze aspecten. Door de expliciete leeraanpak is het voor een kind makkelijker te begrijpen en op te pakken. Deze leeraanpak is uitvoerig onderzocht door de organisatie meedoen met sport in het onderzoek “meedoen een motorische beperking”.

Heeft uw kind een motorische achterstand of komt hij/zij moeilijk mee met zijn/haar leeftijdsgenootjes. Meld uw kind dan aan voor de groepslessen motorisch sporten. Op 27 februari 2019 starten er 2 groepen.

  • Groep 1:6 – 12 jaar
    Iedere woensdagmiddag van 15:00 – 16:00
  • Groep 2:12 – 16 jaarIedere woensdagmiddag van 16:15 – 17:15

Kosten €34,- per maand.
Het is per zorgverzekering verschillend of deze lessen vergoed kunnen worden.

De lessen worden gegeven door de Oefentherapeuten Claudia Egthuijsen en Wouter Asseler.