Milogenics

De Mylogenics methodiek is gericht op preventie, behandeling en prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van technieken uit verschillende behandelmethoden. Mylogenics is een behandeling gericht op het stimuleren tot het optimale functioneren van het lichaam. Mylogenics kan verdeeld worden in 3 onderdelen:

  • Activation
  • Release
  • Rehab

Activation

Mylogenica activation wordt toegepast bij klachten die ontstaan zijn door een disfunctie in het lichaam. Deze disfunctie kan ontstaan zijn vanuit de spieren, gewrichten of zenuwen. Tijdens de behandeling wordt er door middel van specifieke spiertesten onderzocht waar de klacht vandaan komt. Door gebruik te maken van neuro lymfatische (Chapman reflexes). Door het behandelen van deze specifieke punten word ervoor gezorgd dat de spiergroepen en gewrichten een correcte neurologische input ontvangen voor een goede functie. Na activering worden er specifieke oefeningen gegeven om het lichaam te laten wennen aan deze nieuwe wijze van spieraansturing en gewrichtsbalans.

Release

Mylogenics release wordt vaak in combinatie met activatie toegepast maar kan ook als op zichzelf staande behandeling gebruikt worden. Tijdens deze behandelwijze worden de bewegingsmogelijkheden van de gewrichten aangesproken. Door verklevingen in spieren, pezen en gewrichtskapsel ontstaat er in het lichaam een disbalans. Deze disbalans kan klachten tot gevolg hebben van irritaties en pijntjes tot ontstekingen van pezen en zelfs bewegingsbeperkingen. Een verkleving (ook wel adhesie genoemd) zorg door een slechte doorbloeding in het weefsel. Verklevingen kunnen ontstaan door een acuut trauma, veel (dezelfde) herhaalde handelingen in een korte tijdsperiode achtereen, constante druk of spanning op het weefsel. Door middel van release worden deze zogeheten verklevingen weggenomen en kunnen spieren weer goed functioneren.

Reheb

Komt zo spoedig mogelijk!