Oefentherapie bij Pitom in Alkmaar

Als pijnvrij bewegen niet meer vanzelfsprekend is, dan biedt de oefentherapie van Pitom in Alkmaar uitkomst. In onze praktijk leren we u aan de hand van toegepaste therapie bewust omgaan met bewegingen. Zeker als u door toedoen van een verkeerde houding lichamelijke klachten ervaart, staan we graag voor u klaar. De oefentherapie bij Pitom in Alkmaar bestaat uit een aantal behandelmethoden. De hoofd behandelwijzen zijn Mensendieck en Cesar therapie (oefentherapie).

In beide gevallen ligt de focus op het verbeteren van de lichaamshouding en het bewegingspatroon. Omdat we in onze praktijk verder kijken dat de klacht alleen, onderzoeken we ook de oorzaak. Op deze manier ontstaat er een op maat gemaakte therapie waarbij u bewuster wordt gemaakt van uw houding en manier van bewegen. Hierdoor nemen rug of andere houdingsklachten af, of verdwijnen ze zelfs naarmate de oefentherapie bij Pitom in Alkmaar vordert.

Uiteraard zijn we aangesloten bij de vakvereniging voor Mensendieck en cesar therapeuten in het kwaliteitsregister. Zo bent u dus altijd verzekerd van een vakkundige behandeling die u snel weer op de been helpt. De oefentherapie van Pitom in Alkmaar is geschikt voor diverse soorten houdings-gerelateerde klachten. Ook voor het behandelen van afwijkingen in het bewegingspatroon kunt u bij ons terecht.

Oefentherapie Mensendieck & Cesar in Alkmaar

Een goede houding is van groot belang voor het welzijn van ons lichaam. Het stelt ons in staat om onze dagelijkse werkzaamheden uit te kunnen voeren zonder dat ons lichamelijke stelsel daarbij verkeerd belast wordt. Hierdoor kunnen er allerlei vervelende houdingsklachten en rugklachten ontstaan die bewegen en functioneren pijnlijk maken. In de praktijk van Pitom in Alkmaar bent u daarom aan het juiste adres voor diverse soorten therapie gegeven door een oefentherapeut.

Deze paramedische behandelmethoden zijn gericht op het behandelen en voorkomen van allerlei soorten bewegingsklachten. Ook voor het behandelen van arbeidsgerelateerde houdingsklachten helpen we u graag. Door onze ruime ervaring in het vak kijken we graag naar de onderliggende oorzaak van uw klacht. Door deze effectief aan te pakken is de kans op herhaling van de bewegingsklachten vele malen kleiner.

U leert u meer bewust te worden van uw houding. Daardoor begrijpt u de oorzaak van uw lichamelijke klachten beter. Door het aannemen van een voor u gunstige houding en goede manier van bewegen zal dit uiteindelijk leiden tot minder houdings- of rugklachten. De oefentherapeuten van Pitom in Alkmaar staat graag voor u klaar.