Paramedische behandelmethode bij Pitom in Alkmaar

De paramedische behandelmethode van Pitom in Alkmaar bestaat uit oefentherapie Mensendieck / Cesar in combinatie met Kinesio-, medical taping, Mylogenics, Flexchair etc. Hiermee kunnen beweging en houdingsklachten niet alleen behandeld worden, maar ook voorkomen. Hierbij kunt u denken aan rugklachten, nek- en schouderklachten of andere oorzaken waardoor bewegen pijnlijk is geworden.

Een paramedische behandelmethode gaat verder dan alleen het behandelen van de bovenliggende pijnklacht. Door op zoek te gaan naar de oorzaak kunnen deze belemmeringen in de toekomst ook voorkomen worden. De oefentherapie van Pitom in Alkmaar is gericht op het verbeteren van uw lichamelijke houding en bewegingspatroon. Dit kan veroorzaakt worden door toedoen van een ziekte, maar kan ook gerelateerd zijn aan de arbeid die u verricht.

Hierbij kunt u denken aan rug en nekklachten, maar ook RSI of knieklachten zijn veelvoorkomende beelden als het gaat om arbeidsgerelateerde pijnklachten. In alle gevallen biedt de paramedische behandelmethode van Pitom in Alkmaar uitkomst. Of dit nu is aan de hand van Mensendieck/Cesar therapie of een andere behandelmethode. Uiteraard zijn de therapeuten van Pitom in Alkmaar aangesloten bij het kwaliteitsregister zodat u altijd verzekerd bent van de juiste zorg. Miste hierbij het benoemen van de therapeuten.

Paramedische behandelmethode en Mensendieck in Alkmaar

Een goede en verantwoorde lichaamshouding is van groot belang. Het stelt ons in staat om pijnvrij te kunnen bewegen en ons werk naar behoren uit te kunnen voeren. In veel gevallen is dat niet vanzelfsprekend. Vaak is dit te wijten aan een verkeerde lichaamshouding waardoor het lichaam op een verkeerde manier belast wordt. Met Mensendieck/Cesar therapie van Pitom in Alkmaar leren we u om dit patroon te veranderen en te kunnen doorbreken.

Door u meer bewust te maken van de manier waarop u beweegt, kunt u de klachten die u ervaart ook beter begrijpen. Uiteraard gaan we samen met u actief op zoek naar de onderliggende oorzaak van deze pijnklachten. Door een grondige analyse te maken van uw houding en bewegingen, kunnen we altijd een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan opstellen. Op deze manier kunnen we de pijnklachten niet alleen wegnemen, maar ook voorkomen in de toekomst.

U kunt uw arbeid op een verantwoorde manier uitvoeren zonder dat u daarbij vervelende klachten ervaart. Als u op zoek bent naar therapie in de vorm van een paramedische behandelmethode in Alkmaar, dan bent u in de praktijk van Pitom van harte welkom. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of maak direct een afspraak.