Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
About

Geriatrie

Tegenwoordig word er in de maatschappij veel gesproken over de zogeheten dubbele vergrijzing. Met deze vergrijzing gaan helaas veel klachten gepaard. Ouder worden gaat vanzelf, maar de klachten die hiermee gepaard gaan zijn niet wenselijk. We willen allemaal gezond ouder worden, blijven lopen en de dagelijkse bezigheden kunnen uitvoeren. Pitom oefentherapie kan bijdragen om gezond ouder te worden en te blijven.

Problemen die menigeen tegen komt bij het ouder worden:

  • Vallen met als gevolg botbreuken of angst voor bewegen
  • Verminderde spierkracht met als gevolg moeite bij het uitvoeren van de dagelijkse taken zoals koken wassen en huishoudelijke taken
  • Afname van de botkwaliteit (osteoporose of osteopenie)
  • Vermindering van het gehoor, zicht en gevoel in de handen en voeten

De oefentherapeut kan bijdragen aan de kwaliteit van leven. Zo kunnen behandeldoelen aangepakt worden om achteruitgang van de lichamelijke/fysieke staat van het lichaam tegen te gaan. Training gegeven worden om het gevaar van vallen af te laten nemen. Vaardigheden aangeleerd worden om dagelijkse activiteiten en handelingen weer of beter uit te voeren.

Naast therapie in de praktijk is het ook mogelijk om therapie aan huis aan te vragen. Voor meer informatie over therapie aan huis klik dan hier. (hier komt een flyer achter)

Beroerte

Helaas komen beroertes steeds meer voor. Als er gesproken word over een beroerte hebben artsen het vaak over een TIA (Transient Ischemic Attack) of CVA (Cerebro Vasculair Accident). Kort uitgelegd heeft er een beschadiging plaats gevonden in de hersenen. Dit kan gebeurd zijn door een verstopping van een van de aderen in de hersenen of een bloeding in de hersenen. Klachten die ontstaan door een beroerte kunnen verschillen van krachtsverlies tot uitval van ledematen (verlamming). Door goede therapie zijn de huidige functies te behouden en is enig herstel dan wel volledige terugkeer van functies te behalen. Echter zijn de resultaten van de behandelingen oefentherapie afhankelijk van de mate van beschadiging in de hersenen en tijdsduur. De therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van de ze klachten en aangesloten bij het CVA-netwerk Alkmaar. Jaarlijks worden scholingen gevolgd op dit gebied.

Artrose

Artrose is een steeds vaker voorkomende aandoening welke alle gewrichten van het lijf kan aantasten. Artrose is slijtage van de kraakbeen laag van een gewricht. Door middel van specifieke oefeningen en training kan u de artrose klachten positief beïnvloeden. Waardoor de klacht geen beperking meer vormt maar alle activiteiten weer uitgevoerd kunnen worden. Heeft u knie of heup artrose dan kunt u 12 behandelingen ontvangen vanuit uw basisverzekering.

Vergoedingen chronische therapie

Parkinson en CVA klachten zijn toegevoegd aan de lijst chronische aandoeningen. Dit betekend dat u na 20 behandelingen vergoed vanuit de aanvullende verzekering de rest van de behandelingen vergoed krijgt vanuit de basisverzekering. Ook als u geen aanvullende verzekering heeft worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering vanaf de 21e behandeling. Kijk voor meer informatie onder chronische aandoeningen of vraag meer informatie op bij uw zorgverzekering.

About

PITOM

Bent u opzoek naar een kundige therapeut?
Neem gerust contact met ons op.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandPitom Oefentherapie is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Onze praktijk

Johanna Naberstraat 77G
1827 LB, Alkmaar

De locatie is uitsluitend geopend op afspraak

Telefoonnummer

072-5620161

E-mailadres

info@pitom.nl

Openingstijden

contact-section
© 2023 Pitom | Power Internet - Professionele websites | Privacyverklaring | Power For Jobs