Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
About

Revalidatie

Bij Oefentherapie Pitom zijn gespecialiseerd therapeuten in het behandelen van Cliënten na een operatie of langdurige ziekteverloop. Revalidatie gaat om het weer zelfredzaam worden! Na een neurologische diagnose of ongeluk is het belangrijk om zo snel mogelijk een revalidatie traject te volgen. Zodat u zelfstandig en redzaam bent in u eigen omgeving. De therapeuten zullen samen met u een traject opstellen.

Revalidatie splitsen wij op in 3 gebieden:

Niet-neurologische klachten

Deze vorm van revalidatie is voor mensen die een operatie hebben gehad nadat zij een ongeluk of trauma hebben opgelopen aan het lichaam. Deze vorm van revalidatie word in de praktijk als ambulant aan huis gegeven. o zien wij mensen na een beenamputatie. Wij helpen de client met het aanleren van lopen met krukken, verharding van de stomp en versterken van de stomp. Hierbij word ook transfer training aangeboden.

Gewrichtsproblemen zoals bijvoorbeeld artrose, een nieuwe heup of knie kunnen bijvoorbeeld een therapie traject starten aan huis. Een doel kan zijn makkelijker de trap op komen en looptraining om zo spoedig mogelijk weer naar de supermarkt te lopen.

Reumatische klachten, handletsel waarbij de mobiliteit aangetast is en de handfunctie moet verbeteren. Rugklachten na trauma het opnieuw leren vertrouwen van de rug met bukken en tillen waarbij veilig opgebouwd wordt. Posttraumatische dystrofie (CRPS) waarbij een algehele spierzwakte optreed en mensen algeheel op getraind moeten worden om valincidenten te voorkomen.

Chronische pijn waarbij pijneducatie en leefstijlcoaching voorop staan.

Geriatrie

Naast de hierboven genoemde medisch specialistische revalidatie bestaat er geriatrische revalidatie. Via deze vorm van revalidatie kunnen oudere, kwetsbare patiënten herstellen nadat zij een heup of knie hebben laten vervangen. Een acuut CVA hebben gehad, of die na een operatieve ingreep, amputatie of een ernstige ziekte te maken hebben met functieverlies.  Wij kunnen ook bijdragen in het vitaal ouder worden. De ouderen kunnen hierdoor langer zelfstandig kunnen wonen en blijven langer soepel.

Snel starten aan een revalidatie werpt in de langebaan zijn vruchten af. Het kan niet mogelijk zijn voor u om in een vroeg stadium al naar de praktijk te komen. Dit is geen probleem wij behandelen ook ambulant aan huis met als doel dat u uiteindelijk zelfstandig naar de praktijk kan komen.

De Oefentherapeut biedt een valpreventie programma om vallen te voorkomen, maar vooral ook te leren opstaan en zelfredzaam te worden.

Bij de praktijk zijn de docenten geschoold in het programma Vallen verladen tijd & In Balans
De cursus word vergoed vanuit gemeentegelden. Voormeer informatie kunt u klikken op de knop, Netwerk vitaliteit.

Neem contact op

Bent u er klaar voor om deze klachten aan te pakken! Neem dan contact op voor een eerste afspraak zo bespreken we de mogelijkheden en helpen wij u van u klacht af.

Kijk voor de ervaringen van anderen ook op de review pagina om te zien hoe een oefentherapeutische behandelaanpak de klachten heeft doen verdwijnen.

About

PITOM

Bent u opzoek naar een kundige therapeut?
Neem gerust contact met ons op.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandPitom Oefentherapie is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Onze praktijk

Johanna Naberstraat 77G
1827 LB, Alkmaar

De locatie is uitsluitend geopend op afspraak

Telefoonnummer

072-5620161

E-mailadres

info@pitom.nl

Openingstijden

contact-section