Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
About

Specialisaties

Hieronder leest u enkele specialisaties binnen de praktijk. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact op nemen met de praktijk. Onderaan deze pagina’s treft u nog enkele informatie flyers van de praktijk.

Houding en beweging

Chronische klachten

Nekklachten

Revalidatie

Therapie aan huis

Arbeids gerelateerde klachten

Hyperventilatie

Taping

Houding en beweging

Veel mensen zijn zich niet bewust van de eigen houding en de bewegingen die zij maken de hele dag door, we doen dit op de automatische piloot. Doordat dit onbewust gebeurd heeft elk persoon zijn eigen manier van bewegen, dit wil niet zeggen dat deze houding en manieren goed zijn voor het lichaam.

Wij zien daarom onder andere veel klachten m.b.t. nek, rug en schouder klachten en overbelasting van spieren en pezen door verkeerd gebruik.

Oefentherapie gaat om bewustwording van de eigen lichaamshouding maar ook om bewustwording in relatie met je klacht. Dit doen wij door middel van therapie op maat die gemakkelijk in uw dagelijkse leven is toe te passen is. Tijdens de therapie kijken wij als oefentherapeut niet alleen naar de specifieke klacht maar naar de gehele lichaamshouding. Omdat een klacht in je arm zit hoeft de oorzaak niet in je arm te zitten. De behandeling is zowel preventief als probleem oplossend. Houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.

Nekklachten

Veel mensen in onze maatschappij hebben helaas last van klachten aan de nek of schouders. Een groot deel van deze klachten zijn ontstaan door overbelasting. Een veel gebruikte term is dan ook RSI (CANS) klachten die staan voor Repetitive Strain Injury. De klacht die vaak gepaard kan gaan met nek en schouder is hoofdpijn. Naast deze RSI genoemde klachten is whiplash een veel voorkomende klacht van de nek.

Doormiddel van oefentherapie wordt u aangeleerd u spiercorset beter te gebruiken waardoor nekklachten, hoofdpijn en bewegingen weer versoepelen en de nekpijn afneemt of geheel verdwijnt.

Arbeids gerelateerde klachten

Arbeid gerelateerde klachten zijn klachten die ontstaan zijn door het werk of in stand gehouden worden door het uit te voeren werk. Door het werk kan de klacht in stand gehouden worden of verergeren. We spreken hier over een vicieuze cirkel. Door het werken verergert de klacht en door de klacht word er minder prettig gewerkt. In sommige gevallen heeft de klacht ziekteverzuim tot gevolgen.

De oefentherapeut kan bijdragen aan het doorbreken van deze vicieuze cirkel. Door het bewust worden van de klacht en werkhouding leert u omgaan met de belasting van het werk. Naast de belasting krijgt u specifieke oefeningen om de belastbaarheid van uzelf te optimaliseren. Middels deze behandelmethode kunt u het werk weer hervatten zonder verstoring van de klacht. De oefentherapeut helpt u bij het verhelpen of voorkomen van arbeid gerelateerde klachten.

Taping

Wat is Kinesiotaping? Kinesiotaping is een behandelvorm die deze tijd steeds vaker te zien is. Kinesiotaping word ook vaak Medical taping genoemd. Bij het tapen wordt er een speciale tape gebruikt die dezelfde eigenschappen en rekbaarheid heeft als de huid. Deze tape is daarbij ventilerend, huidvriendelijk, vochtbestendig en vele merken hebben een hypoallergene lijmlaag. Door de populariteit van het product zijn er tegenwoordig veel imitatiemerken op de markt. Bij Pitom oefentherapie worden de volgende merken tape gebruikt: CureTape®, Kinesio Taping®, Kinesio® Tex Gold FP en Just Tape It ™

Een behandeling met tape kan gedaan worden om spieren (spierspanning) te beïnvloeden en gewrichten te ondersteunen. Ook kan de tape ingezet worden voor houdingscorrecties (bijvoorbeeld ter voorkomen van een overstrekking van de knie), hooikoorts, zwelling reductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.

Een behandeling met tape kan gedaan worden om spieren (spierspanning) te beïnvloeden en gewrichten te ondersteunen. Ook kan de tape ingezet worden voor houdingscorrecties (bijvoorbeeld ter voorkomen van een overstrekking van de knie), hooikoorts, zwelling reductie, pijnvermindering en het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.

About

Beschikbare flyers

Klik op een van de onderstaande onderwerpen om de PDF te openen met extra informatie. Beschikbare informatie in flyers zijn ook beschikbaar in gedrukte versie op de praktijk locatie.

PITOM

Bent u opzoek naar een kundige therapeut?
Neem gerust contact met ons op.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandPitom Oefentherapie is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Onze praktijk

Johanna Naberstraat 77G
1827 LB, Alkmaar

De locatie is uitsluitend geopend op afspraak

Telefoonnummer

072-5620161

E-mailadres

info@pitom.nl

Openingstijden

contact-section